Unde găsim liniștea?

Ți-ai spus de atâtea ori că mai târziu după ce termini de făcut un lucru te vei duce undeva și te vei liniștii. Tot timpul parcă amânăm liniștea pentru că tot timpul apare ceva de făcut sau cineva. Suntem prea ocupați ca să fim liniștiți.

Trăim într-o lume în care trebuie să facem lucruri în exterior ca să ne simțim împliniți și ”liniștiți”. Alergăm după o persoană care să ne înțeleagă, care să ne ofere ce avem nevoie, după serviciul care să ne împlinească, după prietenii, după activități, după vacanțe care să ne umple timpul și să ne facă bucuroși. Ne dorim să obținem lucruri mari și bani și uităm de lucrurile simple, de natură, de noi.

Tot timpul căutăm să facem ceva care să ne facă fericiți în loc să fim. Noi grăbim timpul pentru a fi fericiți și liniștiți în loc să aducem bucurie și liniște în tot ceea ce facem în fiecare moment.

În realitate, în toate căutările pe care le avem, ne dorim de fapt un loc în celălalte lucruri și în ceilalți oameni, un loc în care să ne simți acceptați, împliniți și liniștiți, fapt ce ne face să fim tot timpul dependenți de ceea ce ni se întâmplă în exterior. Ceea ce se întâmplă în exterior nu poate fi controlat.

Dacă tu ai o casă, că sa te bucuri de ea trebuie să locuiești în ea, să fii acolo să o îngrijești și să o aranjezi. Așa este necesar să ne găsim locul în noi, să ne întoarce către noi și să privim în interiorul nostru.

Să locuim în noi este cheia liniștii adevărate.

Când simți nevoia să oferi mai mult decât să primești, când știi că ești singurul responsabil de starea ta și nu ceea ce se întâmplă în exteriorul tău, când știi că ai tot ce ai nevoie în interiorul tău și când te iubești cu adevărat atunci ești liniște.

Liniștea interioară nu o găsim nicăieri, o facem în fiecare moment prin decizia de ne întoarce către noi. Ea există în noi și nu dispare niciodată. Noi ne schimbăm atenția către alte lucruri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *