Să întâlnești iubirea

În călătoria noastră din această viață, cea mai profundă și asiduă căutare este iubirea. Dincolo de emoția iubirii întâlnim plenitudinea ei în exprimarea naturală a sinelui nostru, în deschiderea cu care îmbrățișăm viața, în libertatea de a fi în armonie cu tot, într-o forță interioară plină de încredere, într-o formă vie ce transformă, ce atinge și umple fiecare spațiu din tine și din cel de lângă tine. Această așezare interioară este un loc ce se simte pur și simplu, fară să existe o hartă a minții cu coordonate stabilite, dorințe sau caracteristici bine definte. Este o călătorie fără destinație, este un drum la care trebuie să pornești mai întâi singur, în care să-ți creezi un spațiu în care să poți primi pe acea persoană specială lângă tine, în viața ta.

Atunci când aceasta apare în drumul tău o vei recunoaște și spațiul ei se va potrivi perfect cu spațiul tău, nu îl va completa ci îl va mări, astfel ca pe drumul ce îl veți parcurge împreună, fiecare va face tot ce poate mai bun și mai frumos prin spațiul lui unic. Această recunoaștere este naturală, vie, ca și cum ai cunoaște acea persoană, te vei putea exprima natural în cel mai profund și intim fel, timpul va uni și cea mai mare distanță, spațiul va uni două părți complete, iar lucrurile se  vor așează de la sine.

Viața este construită din multe plăceri scurte, menite să ne distragă de la esența noastră, de la trăirile line de suflet. Cum fiecare dintre noi suntem construiți într-un fel, avem lucrurile noastre pe care le învățăm, trăim și prin care ne descoperim, avem acest impuls ce ne face să dorim, să ne atașăm de niște idei și concepții false. Căutăm atracție și facem temelia relațiilor cu baze fizice, iluzii și criterii bifate, care ne consumă câte puțin și care în timp se distrug, lăsându-ne și mai separați de noi înșine. De aici ne trezim iar în căutare, însă până nu ne găsim pe noi cu adevărat nu putem găsi decât ceea ce suntem în fiecare moment.

O relație sănătoasă are temelia din iubire care face ca lucrurile să se consolideze pe zi ce trece. O relație sănătoasă crește, înflorește. Iubirea adevărată nu are nicio emoție, ea se manifestă, acționează, știe ce este, cine este, se recunoaște și întregește spațiul și timpul. Iubirea adevărată ne vindecă de noi înșine prin celălalt, ne transformă defectele în calități, ne întoarce către noi, ne învață să ne iertăm și cel mai frumos lucru: ne face perfect de imperfecți.

Să te iubești exact cum ai iubi acea persoană specială înseamnă să-ți întâlnești iubirea, să te recunoști în cel mai liniștit timp și spațiu în care a face lucrurile perfect înseamnă să îți permiți să greșești, să ai răbdare, să fii deschis, să lucrezi cu tine în fiecare moment ca să aprinzi lumina vie din tine, ca prin fiecare dans pe care îl faci în întuneric să luminezi tot ceea ce este în jur!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *