De ce este necesar să fii bine cu tine în orice situație?

În fiecare zi experimentăm diverse lucruri, ne bucurăm, ne supărăm, ne frustăm și trăim tot felul de stări. Fiecare dintre noi avem obicieiurile noastre, un fel de a fi și a vorbi, avem o personalitate și avem un serviciu sau o afacere care ne susține într-o măsură viața. Lucrăm, mâncăm, călătorim și facem tot felul de activități care ne ocupă timpul: citim, ne plimbăm, avem anumite pasiuni, etc.

Unele persoane sunt mulțumite cu ceea ce trăiesc și sunt, altele în schimb nu sunt, altele aspiră la ceva mai bun dar nu fac nimic să obțină acest lucru mai bun, în schimb există și oameni care fac ceva mai bun în fiecare zi, găsesc soluții și metode să se îmbunătățească.

Adevărul este că nimic nu este greu de făcut, ci este mai ‘’greu” să ne punem în starea de a face ceva bun cu noi și pentru noi. Adevărul este, nu că nu avem timp să facem pentru noi, ci că nu suntem conștienți de ceea ce avem nevoie să fim bine, nu suntem conștienți de importanța și valoarea noastră. Adevărul este nu că cei din jurul nostru sunt de vină pentru ceea ce nu am reușit sau pentru neliniștea noastră, ci noi suntem cei care ne facem viața așa cum o vedem și o trăim.

Adevărul este că ne place să ne mințim doar ca să putem să avem o bucurie scurtă.

De cele mai multe ori ne vindem viața, liniștea, iubirea, împlinirea și bucuria adevărată prea ușor pentru niște iluzii.

Ceea ce am descoperit recent este faptul că ceea ce ne îngreunează sunt ideiile/ credințele pe care le avem față de serviciul, activitatea, evenimentele din viață, relația pe care o avem cu cei din jurul nostru și percepția noastră față de ele.

Și eu, ca fiecare om, am experimentat tot felul de lucruri și situații, am avut tot felul de gânduri, reușite și eșecuri. Am avut tot felul de stări. Am avut perioade în care mă simțeam obosită, confuză, perioade în care îmi doream să am unele lucruri și nu îmi permiteam să le am, perioade în care îmi doream să fac anumite lucruri dar nu aveam timp, perioade în care nu reușeam să mă mai bucur de nimic. Mă nemulțumea făptul că mi se întâmplau mie atâtea lucruri nepotrivite, de cele mai multe ori parcă totul era împotriva mea și eu nu apucam niciodată să experimentez mai mult frumos în viața mea, sau că viața mea nu este că aceea pe care „o vedeam” la ceilalți care erau “bine” în ochii mei. Simțeam nevoia de a ma elibera de toate aceste lucruri și voiam să înțeleg mai multe lucruri despre viață. La un moment dat am început să îmi pun întrebări: oare pot să fac ceva să schimb aceaste lucruri din viața mea? Cum pot să îmi schimb viața?

Am început să citesc tot felul de cărți de dezvoltare personală și spirituală, să văd tot felul de filmulețe motivaționale, apoi am avut ocazia să fac un curs de dezvoltare personală care se numea acum ceva ani: Arta de a fi. Și de aici a început viața mea să capete un alt sens, mai mult mă schimbam eu și apoi și lucrurile din viața mea erau mai bune, chiar dacă în continuare experimentam și momente cu obstacole. Începusem să mă descopăr din ce în ce mai mult și vedeam lucruri cărora înainte nu le acordam atenție, pentru că eram prea preocupată de exterior.

În acest curs am învățat exerciții practice, simple, prin care să fiu sinceră cu mine, să mă descopăr cu adevărat, să mă clarific, să simt ceea ce am nevoie, să identific și să conștientizez “problemele” din mine, să mă eliberez de ele și să construiesc noi gânduri, obiceiuri, stări și acțiuni care să mă ajute să trăiesc mai frumos și să fiu utilă mie și celor din jurul meu. Și ce este cel mai frumos, am învățat că eu pot face multe lucruri pentru mine, că mă pot ajuta în orice moment, că există în noi o energie care umple orice gol și că sunt responsabilă de starea mea în fiecare moment.

Am învățat ca noi suntem exact ca o casă, dacă ne dorim să fie curat și frumos în ea nu putem să facem o singură dată curățenie și să așteptăm să fie curat mereu, ci este necesar să o întreținem zi de zi prin acțiune. Iar dacă avem nevoie de o casă și nu o avem, o putem construi, și dacă nu avem cu ce să o construim, putem găsi soluții și acționa cu drag, răbdare și disciplină, și cu siguranța vom avea acea casă potrivită nouă.

Am învățat că în noi există atât lucruri pozitive cât și negative și că depinde de noi cărora le acordăm atenție, valoare și energie.

Așa cum înainte ca să ajungi să suferi sau să te îmbolnăvești ai gândit un anumit timp într-un fel, ai acționat într-un fel, ai pus energia ta în acea întâmplare, acel om, la fel poți face să îți pui energia de o altă manieră constructivă pentru a avea starea de împlinire, liniște și bucurie interioară.

Am învățat că trebuie să fim curajoși, să fim sinceri cu noi și să acceptăm și părțile mai puține frumoase din noi pentru a putea a le putea vedea și hrăni pe cele bune și pentru a le reconstrui pe cele mai puțin bune.

Starea de împlinire interioară nu poate fi trăită prin a avea toate lucrurile materiale pe care le dorești sau cea mai înaltă carieră, sau cea mai tare afacere. La orice nivel de “bogăție materială” există “probleme” de același nivel.

Prin ceea ce am învățat la curs mi-am îmbunătățit cu mult viața: atât starea interioară cât și cea profesională: cariera și afacerea. În continuare, prin aceste exerciții zilnice, mă bucur să experimentez în ficare zi lucruri noi despre mine și despre ceea ce este în jur.

Dacă și tu simți și vrei să înveți să fii mai mult, îți place să te implici activ în viața ta, vrei să începi să faci o schimbare în viața ta, îți las mai jos datele către cursul la care am participat și cu care mi-am îmbunătățit viața.

Totul începe când TU te decizi să faci ceva și acționezi. TOTUL depinde de TINE.

CURS Nivel 1 – Trezirea Constiintei Corpului – Bucuresti, 22,23,24 Martie 2019 realizat de Adinkarela.

Mai multe informații despre Adinkarela găsiți aici www.adinkarela.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *